Prinsen B.V.Jan Hadders met pensioen!

Jan Hadders met pensioen!

Na bijna 40 jaar voor Prinsen te hebben gewerkt is Jan Hadders afgelopen vrijdag met pensioen gegaan. Algemeen directeur Albert Prinsen: “Jan is voor vele telers in Noordoostpolder hét gezicht van ons bedrijf. Wij zijn trots en dankbaar dat hij gedurende 39 jaar zich met hart en ziel voor ons familiebedrijf heeft ingezet.” Jan stopt vanaf deze week met het verkopen van een grote range aan agrarische producten. Hij reed vele kilometers door de polder om steeds weer te zoeken naar de beste oplossing voor telers. Naast Noordoostpolder was Jan als vertegenwoordiger actief in Drenthe en Overijssel.

Toen de mechanisatie binnen de landbouw steeds grotere vormen aan begon te nemen, kwam Jan bij Prinsen in dienst. Jan kwam als tweede verkoper werken bij de toenmalige vestiging in Ens. In het begin met pen en papier, folders in zwart wit en met een muntje voor een telefoon, de weg op. Overdag de klanten bezoeken, ’s avonds er achteraan bellen. Jan begon met de verkoop van onder andere weegmachines, zakkennaaimachines, zakkenlifters, waarmee hij boer naar boer afreed en menig teler overtuigde van de grote voordelen van deze machines, sneller en nauwkeuriger afwegen en arbeidsverlichting om een zak van 50 kg op je schouder te leggen in plaats van zelf te moeten oppakken. Prinsen over de grote range aan machines: “Daarnaast verkocht Jan veel kistenkantelaars, bunkers, weeg- en verpakkingsmachines, palletiseermachines, sorteerinstallaties van Schouten en DTDijkstra en natuurlijk de Visser inschuurlijn. Hierdoor hebben we in de loop der jaren goede relaties opgebouwd.

Om aan de levertijden te kunnen voldoen, was Jan in zijn begin jaren regelmatig in de werkplaats te vinden. Bijkomend voordeel was dan natuurlijk dat hij de machines door en door kende. “Jan was iemand die altijd achter het product bleef staan, zorgde voor een goede serviceverlening en niet te moeilijk deed: het moest opgelost worden. Hierdoor heeft Jan vele langdurige relaties opgebouwd voor ons bedrijf”, aldus Prinsen.


Op de zaterdag na zijn laatste werkdag werd Jan verrast met een bedrijfsuitje ter ere van zijn afscheid. Jan werd, samen met zijn vrouw op speciale wijze opgehaald. 's Middags stond er een tocht op het programma met DAF'jes. De auto waarmee Jan 39 jaar geleden ook kwam solliciteren...