Prinsen B.V.Vernieuwde Visser stortbak geleverd

Vernieuwde Visser stortbak geleverdDeze week is een vernieuwde Visser stortbak met multi-reinigingssysteem van het type AL 2400 BK 5 UT geleverd. De stortbak is nagenoeg van alle gemakken voorzien en zal bij de nieuwe eigenaar breed ingezet worden tijdens het in- en uitschuren van o.a. aardappelen, uien, rode bieten en wortelen.

Stortbak met knikbodem. De stortbak met knikbodem is 2400 mm breed en heeft een bodemlengte van 5100 mm. De slijtvaste rubberbodem is productvriendelijk en heeft een lange levensduur. Deze is voorzien van 10 U-vormige meenemers. De inrijbreedte is 3400 mm. De inrijhoogte is instelbaar en tevens is er een doorlopend inrijrubber voor een perfecte afdichting met de kipwagen.

De stortbak heeft sensoren voor bunkervolume detectie en automatische capaciteitsregeling. Tevens is er nog een doseerhaspel gemonteerd, ideaal om bijvoorbeeld een grote stroom uien te doseren.

Uittrekband. Tussen de stortbunker en de rollenreiniger is een zogenaamde 'uittrekband' gemonteerd. Deze trekt het product als het ware uit elkaar waardoor er een optimale aanvoer naar de rollenreiniger ontstaat. Hierdoor is er een nog beter reinigingsresultaat mogelijk.

Nieuwe rollenzeef. De stortbak is uitgevoerd met een nieuwe rollenzeef. Dit is een aanvulling op het reeds bestaande systeem. De rollenzeef is ontwikkeld speciaal naar de wensen van de klant: flexibel, multi-functioneel en onderhoudsvrij. Uniek zijn de 2,60 meter lange rollen. Deze rollenzeef heeft 8 stuks polyurethaan spiraalrollen met een rechtstreekse aandrijving op de as van elke rol. De draaisnelheid van de rollen is middels twee frequentieregelaars traploos instelbaar. Zowel de even als oneven rollen kunnen apart van elkaar een eigen snelheid draaien.

Cleaning system. De rollenzeef heeft een reinigingsfunctie. Middels de "high speed cleaning" functie kunnen de spiraalrollen een dermate hoge draaisnelheid krijgen dat aangekoekte grond op de spiraalrollen losvliegt.

Flexibiliteit. De rollenzeef is uitgevoerd met een snel wisselsysteem van de rollen en motoren. De motor wordt met klembussysteem uitgevoerd. De rollenzeef is flexibel uit te voeren met verschillende soorten reinigings- en/of voorsorteerrollen.

Mocht u ook meer willen weten over de unieke eigenschappen van de Visser stortbakken, wij informeren u graag.